Valori

wpid-IMG_20130712_190111.jpg

Acasă, la Gugu, creăm un spatiu integral de viață armonioasă prin permacultură, construcții naturale și pădure comestibilă, care să sprijine procese de transformare la nivel personal și de comunitate.

Primim fiecare zi ca pe un dar. O oportunitate în plus pentru a explora, învăța, experimenta viața în toate formele ei. Ne amintim zilnic că suntem în fiecare moment co-creatori ai jocului cosmic și că de gândurile, faptele și vorbele noastre depinde fericirea noastră și a celor din jur. Cultivăm pacea interioară și o celebrăm în interdependență.

Alegem să ne reconectăm la sinele profund și la ceilalți. Ne concentrăm pe simplitate și eficiență în acțiune, pe a ne dezvolta compasiunea, empatia, capacitatea de a iubi. Căutăm să trăim în comuniune cu natura și să o recunoaștem ca mamă și sprijin a tot ce există viu în noi și în jurul nostru. Facem asta conștienți că fiecare are un dar de oferit celorlalți și ne dedicăm viața șlefuind mereu felul în care punem acest dar în practică. Învățăm să (ne) iertăm și să (ne) iubim.

Sădim semințe de fericire.

***

Acasă, la Gugu, avem spațiul natural care ne găzduiește să fim și să facem lucrurile care ne bucură. Aici suntem creativi și exprimăm asta prin dans, muzică, lucru-joacă în natură și gătit. Aici reînvățăm să trăim după ritmurile naturii și observăm cum acționează principiile ei universale.

La Gugu construim case din nisip, piatră, lut, paie și lemn. Cultivăm semințe, arbuști și pomi după principiile permaculturii și pădurii comestibile. Ne hrănim cu ce ne oferă pământul și o mare parte a hranei în sezonul vară-toamnă vine din grădină, padure sau de la vecini. Folosim energie regenerabilă.

Practicăm nonviolența activă în toate acțiunile noastre, cu compasiune și iubire pentru ceilalți. Echilibrăm extremele și tindem spre armonie. Știm că practica zilnică, ceea ce facem în fiecare moment, ne face fericiți. Ne amintim reciproc lucru acesta.

Experimentăm economia cadoului ca mod practic de a construi o comunitate bazată pe schimb de daruri, resurse, idei, informații și energie, dincolo (doar) de bani și tranzacții financiare.

Una din practicile noastre spirituale comune presupune savurarea usturoiului. Primim în cercul nostru totuși și persoane care nu agreează această plantă minunată pentru că nu am dezvoltat o dogmă din asta 🙂

Ne bucurăm de fiecare notă de culoare, de fiecare inspirație adusă de oricine alege să intre în cercul nostru de joacă. Prețuim dialogul și consensul ca exprimare a proceselor de grup. Ne e dragă și tăcerea, atunci când mințile noastre devin prea vorbărețe.

Trăim o frumoasă energie a abundenței.


Reclame

Ce crezi?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

guguvizitatori

  • 41,750 vizite

Fă click aici dacă doreşti să primeşti noutăţile pe e-mail.

Alătură-te altor 89 de urmăritori

%d blogeri au apreciat asta: